Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Απόκλιση Περίληψη του βιβλίου:
Στο δυστοπικό Σικάγο της Μπίατρις Πράιορ, η κοινωνία χωρίζεται σε πέντε φατρίες, καθεμία από τις οποίες είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στην καλλιέργεια μιας συγκεκριμένης αρετής - Ειλικρίνεια, Απάρνηση, Γενναιότητα, Ομόνοια και Πολυμάθεια. 
Μία συγκεκριμένη μέρα κάθε χρόνο, όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το δέκατο έκτο έτος της ηλικίας τους, πρέπει να επιλέξουν τη φατρία στην οποία θα αφιερώσουν το υπόλοιπο της ζωής τους. Η Μπίατρις, πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει με την οικογένειά της ή αν θα διαλέξει αυτό που πραγματικά είναι - δεν μπορεί να έχει και τα δύο. Η επιλογή της θα καταπλήξει τους πάντες, ακόμη και την ίδια.
Κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα ανταγωνιστικής μύησης που ακολουθεί, η Μπίατρις αλλάζει το όνομά της σε Τρις, ενώ δυσκολεύεται να ξεχωρίσει ποιοι είναι πραγματικά οι φίλοι της – αλλά και πού ακριβώς θα μπορέσει να ταιριάξει στη ζωή που έχει επιλέξει, μια ρομαντική σχέση με ένα πότε σαγηνευτικό και πότε εξοργιστικό αγόρι. Όμως η Τρις έχει επίσης ένα μυστικό. Ένα μυστικό που κρύβει από όλους γιατί έχει προειδοποιηθεί ότι συνεπάγεται θάνατο. Και καθώς ανακαλύπτει μια διαμάχη που ολοένα μεγαλώνει και απειλεί να ξηλώσει τη φαινομενικά τέλεια κοινωνία, συγχρόνως μαθαίνει πως το μυστικό της μπορεί να τη βοηθήσει να σώσει αυτούς που αγαπά... ή να την καταστρέψει.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η ΑΠΟΚΛΙΣΗ είναι ένα συναρπαστικό, φανταστικό βιβλίο που με κράτησε σε αδιάκοπη αγωνία και δεν του έλειπαν ποτέ οι εκπλήξεις. Θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να σταματήσω να σκέφτομαι αυτή την τρομακτική εικόνα του μέλλοντος”.
James Dashner, συγγραφέας της μπεστ σέλερ τριλογίας Το Τεστ

Ένα γεμάτο ένταση και αγωνία ανάγνωσμα! Η Τρις είναι το είδος ακριβώς της γενναίας και δυναμικής ηρωίδας που αγαπώ. Ανυπομονούσα να γυρίσω την επόμενη σελίδα”.  
Melissa Marr, συγγραφέας του μπεστ σέλερ Wicked Lovely

Καλογραμμένη και εξαιρετικά εκτελεσμένη, η ΑΠΟΚΛΙΣΗ είναι το συναρπαστικό ντεμπούτο που δεν πρέπει να χάσετε. Η Τρις ξεκινάει το γεμάτο δράση, ενδιαφέρον και συναισθηματικά ειλικρινές ταξίδι της για να αποφασίσει ποια θέλει να είναι σε μια κοινωνία που απαιτεί από κείνη συμμόρφωση. Είναι η δυστοπική λογοτεχνία στα καλύτερά της!”  
—Κiersten White, συγγραφέας του μπεστ σέλερ Paranormalcy

“Ένα αξέχαστο, απρόβλεπτο ταξίδι, που είναι αδύνατον να εγκαταλείψεις”.
Publishers Weekly (starred review)

“Δεν πρόκειται να κλείσετε μάτι όλη νύχτα με την Απόκλιση, ένα συναρπαστικό και ευφυές μυθιστόρημα”.
BookPage

Συγγραφέας: Veronica Roth
Μεταφραστής: Τριαδά Πηνελόπη
Εκδόσεις: Πλατύπους
Έτος Έκδοσης: 2012


2 σχόλια: