Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

50 Αποχρώσεις του Γκρι (Ταινία και πρωταγωνιστές)

50 Αποχρώσεις του Γκρι


Οι περισσότεροι πλέον έχουμε ακούσει από γνωστούς μας (κυρίως γυναίκες) για το βιβλίο οι 50 Αποχρώσεις του Γκρι.Είναι τριλογία και οι τίτλοι των βιβλίων είναι  1. Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι 2.Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του Γκρι  3.Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι-Απελευθέρωση.(Εκδόσεις Πατάκη)


Η ιστορία έχει πρωταγωνίστρια την Αναστάζια Στιλ,φοιτήτρια λογοτεχνίας που ξαφνικά πρέπει να πάρει μια συνέντευξη από ένα πολύ επιτυχημένο επιχειρηματία  Κρίστιαν Γκρέι.Όμως η Αναστάζια έχει ήδη γοητευτεί από τον μυστήριο Κριστιαν Γκρέυ και απλώς πίστευε πως δεν θα τον ξανά συναντήσει ποτέ.Αυτός την έψαξε και την θέλει δικιά του όμως έχει και αυτός τους δικούς του δαίμονες και η ανάγκη να εξουσιάζει τον κυριεύει.Tι θα κάνει η Αναστάζια όταν ο αινιγματικός Γκρέι της κάνει μια πρόταση που θα την βγάλει έξω από τα νερά της.Θα δεχτεί ή θα αφήσει για πάντα τον Κρίστιαν Γκέι;

Το παγκόσμιο φαινόμενο:
        ΝΟ 1 BESTSELLER ΤΩΝ NEW YORK TIMES
ΝΟ 1 BESTSELLER ΤΟΥ AMAΖΟΝ
                                          ΝΟ 1 BESTSELLER ΤΩΝ SUNDAΥ ΤΙΜΕS
                                   ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 40 ΓΛΩΣΣΕΣ

Ρομαντικό, λυτρωτικό και απόλυτα εθιστικό, το μυθιστόρημα αυτό θα σας απορροφήσει απόλυτα και θα μείνει για πολύ καιρό χαραγμένο στη μνήμη σας.

To πρώτο βιβλίο πρόκειται να γίνει ταινία και θα βγει 1 Αυγούστου το 2014.
Πάρα πολύ φανς του βιβλίου που είχαν βρει τους κατάλληλους πρωταγωνιστές για την ταινία.Πολλές υποστήριζαν τον Ian Somerhalder(ηθοποιός που παίζει στην σειρά Vampire Diaries) και τον Matt Bomer.Από την άλλη ως Αναστάζια ήθελα την Felicity Jones και  Emilia Clarke(Game of thones). 
Πρόσφατα ανακοινώθηκαν οι δύο πρωταγωνιστές και είναι ο Charlie Hunnam ως Κρίστιαν Γκρέυ και η Dakota Johnson ως Αναστάζια Στιλ.
Πολλοί (πολλές κατά κύριο λόγο) δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με τις επιλογές αυτές.
Τι έγραψε η συγγραφέας στο twitter της και πρωταγωνιστές.
Oι επιλογές των φαν.
Felicity Jones

Μatt Bomer

Ian Somerhalder


Emilia Clarke

***Για τα βιβλία για την μετάφραση του ονόματος Grey.
 Η επιλογή του ονόματος Grey από την συγγραφέα δεν ήταν τυχαία. Θέλησε με αυτόν τον τρόπο να κάνει λογοπαίγνιο με το όνομα "Grey" και την απόχρωση "γκρί" (γιατί το γκρι,το άσπρο και το μαύρο, δεν είναι χρώματα, αλλα τόνοι ολων των χρωμάτων). Το γκρί που δεν είναι χρώμα είναι το μόνο που έχει αποχρώσεις, αντίθετα με το άσπρο και το μαύρο που είναι απόλυτα και ξεκάθαρα χωρίς απόχρωση. Με το γκρι στον τίτλο και την οχι τυχαία επιλογή του ονόματος του ήρωα, η συγγραφέας αναφέρεται στις αποχρώσεις-εκδοχές του έρωτα και όπως όλα τα χρώματα περιέχουν το γκρι σε κάποια απόχρωση έτσι και ο έρωτας ότι μορφή κι αν έχει κάπου βγάζει μια "γκρι" απόχρωση που αναλύεται στο βιβλίο. Άρα πολύ σωστά οι Έλληνες μεταφραστές σε αυτή την περίπτωση (όχι πάντα εχώ δει πολλές πατάτες και σε ταινίες και σε βιβλία) μεταφράζουν με το Grey ως γκρι γιατί αυτό σημαίνει ακριβώς.(Fifty Shades of Grey -50 Αποχρώσεις Του Γκρι σελιδα στο facebook)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου