Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

The Fault In Our Stars-To Λάθος Αστέρι

The Fault In Our Stars

Το Λάθος Αστέρι

Περίληψη:

"Είμαι ερωτευμένος μαζί σου", επέμεινε.
"Είμαι ερωτευμένος μαζί σου και δε με ενδιαφέρει να στερήσω από τον εαυτό μου την απλή απόλαυση του να λέω αλήθειες. Είμαι ερωτευμένος μαζί σου, και το ξέρω πως ο έρωτας είναι απλώς μια κραυγή στο κενό, πως η λήθη είναι αναπόφευκτη και πως είμαστε όλοι καταδικασμένοι, και θα έρθει η μέρα που ο κόπος μας θα γίνει ξανά σκόνη, ξέρω πως ο ήλιος θα καταπιεί τη μόνη γη που θα αποκτήσουμε, κι είμαι ερωτευμένος μαζί σου".
Όταν η Χέιζελ συναντά τον Ογκάστους, ανακαλύπτει στο πρόσωπό του ένα αδελφό πνεύμα και μαζί του θα μοιραστεί τους φόβους, τα άγχη, τους προβληματισμούς της, αλλά και μια αγάπη που αγγίζει τις πιο μύχιες γωνιές της ψυχής τους.
Οι δυο τους με ανατρεπτική αίσθηση του χιούμορ και ωμή ειλικρίνεια θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν από κοινού προσωπικές απαντήσεις σε καθολικά ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης...
Με μια γραφή που ξεχειλίζει από συναίσθημα αλλά και χιούμορ σε τέλεια αναλογία, ο Τζον Γκριν δημιουργεί ένα μυθιστόρημα γεμάτο συγκινήσεις. Μια ιστορία σκληρή αλλά και τόσο τρυφερή, όπως είναι και η ίδια η ζωή.

Εκδόσεις : Λιβάνη
Αρ.Σελίδων :297
Συγγραφέας:John Green

Ειλικρινά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω αυτό το υπέροχο βιβλίο.Πρωταγωνίστρια αυτού του βιβλίου είναι η Χέιζελ.Είναι 16 χρονών και έχει καρκίνο στους πνεύμονες.Μια μέρα συνάντησε τον Ογκάστους, που είχε πάει μαζί με τον φίλο του τον Άιζακ σε μια συγκέντρωση με άρρωστα παιδιά.Από τότε γίνονται αχώριστοι και μοιράζονται τις σκέψεις του-που άλλωτε έρχονται σε αντίθεση-και σιγά σιγά από την φιλία συναντούν τον έρωτα.

Από κάποιο σημείο και μετά δεν μπορούσα να σταματήσω τα κλάμα-άλλωστε η ιστορία έχει θέμα τους εφήβους με αρρώστιες που πολλές φορές οδηγούν στον θάνατο.Όμως δεν είναι μόνο ένα λυπητερό βιβλίο,είναι ένα βιβλίο που θα σε κάνει να σκεφτείς-τι μετράει τελικά στην ζωή-ποιοι είναι οι άνθρωποι που θα σου σταθούν εκεί που άλλοι απομακρίνονται αλλά σου μαθαίνει επίσης ότι πρέπει να πολεμάς στην ζωή σου και μην αφήσεις τίποτα να σε εμποδίσει να πετύχεις αυτό που θέλεις,(ιλιαδα)

Eπίσης θα γίνει ταινία το 2014 με πρωταγωνιστές την:
 Shailene Woodley(Απόκλιση) ως Hazel Grace Lancaster(δεξιά)
Ansel Elgort(Απόκλιση) ως Augustus Waters(αριστερά)
  Nat Wolff ως Isaac

1 σχόλιο: