Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Vampire Academy

Vampire AcademyΑυτό είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς του Vampire Academy.Εδώ σας έχω την περίληψη του βιβλίου. 

Μπορεί η πραγματική φιλία να μας προστατεύσει από αθάνατους εχθρούς;

Η πριγκίπισσα Λίζα Ντραγκομίρ ανήκει στους βασιλικούς γόνους των Μορόι, των θνητών βρικολάκων, και είναι παντοτινά δεμένη με τις μαγικές δυνάμεις της γης. Χρειάζεται συνεχή προστασία από τα Στριγκόι, τους πιο άγριους και επικίνδυνους βρικόλακες, εκείνους που δε θα πεθάνουν ποτέ.
Η Ρόουζ Χάθαγουεη είναι Νταμπίρ. Μέσα της κυλάει αίμα ανθρώπου και βρικόλακα, ένας πανίσχυρος συνδυασμός. Είναι η καλύτερη φίλη της Λίζα και έχει αφιερώσει τη ζωή της σε έναν επικίνδυνο σκοπό, την προστασία της Λίζα από τα Στριγκόι, που επιθυμούν πάση θυσία να την κάνουν δική τους.
Έπειτα από δύο χρόνια παράνομης ελευθερίας, η Ρόουζ και η Λίζα θα εντοπισθούν και θα μεταφερθούν με το ζόρι στα απάτητα δάση της Μοντάνα όπου βρίσκεται η Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ. Η Ρόουζ θα συνεχίσει την εκπαίδευσή της ως Νταμπίρ. Η Λίζα θα ξαναγίνει η Βασίλισσα της ελίτ των Μορόι. Ένα είναι σίγουρο. Η επιστροφή των δύο κοριτσιών στην Ακαδημία θα ραγίσει καρδιές.
Αν και ο φόβος έκανε τη Λίζα και τη Ρόουζ να το σκάσουν από την Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ, πίσω από τις σιδερένιες πύλες της Ακαδημίας, οι κίνδυνοι που τις απειλούν θα γίνουν ακόμη περισσότεροι. Εδώ, η ισορροπία στην τάξη των γαλαζοαίματων Μορόι στηρίζεται σε απερίγραπτες τελετουργίες, ενώ η μυστικοπάθεια και η αγάπη τους για τη νύχτα δημιουργούν έναν αινιγματικό κόσμο γεμάτο πολύπλοκες κοινωνικές σχέσεις. Η Ρόουζ και η Λίζα θα πρέπει να επιζήσουν στον επικίνδυνο αυτό κόσμο, να έρθουν αντιμέτωπες με τον πειρασμό του απαγορευμένου έρωτα και κυρίως να βρίσκονται πάντοτε σε εγρήγορση, γιατί αλλιώς τα Στριγκόι θα κάνουν τη Λίζα δική τους για πάντα.

H σειρά Vampire Academy περιλαμβάνει μέχρι σήμερα 5 τίτλους, με συνολικές πωλήσεις παγκοσμίως πάνω από 1.000.000 αντίτυπα. H σειρά έχει φιγουράρει για 8 εβδομάδες στη λίστα των bestsellers των New York Times, και έχει τιμηθεί με βραβείο από την American Library Association.

Εγώ προσωπικά διάβασα το βιβλίο στα αγγλικά και θα έλεγα πως είναι γενικότερα,η εισαγωγή και μετά ακολουθεί η δράση(στα επόμενα βιβλία),όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποιες ωραίες σκηνές.Η Ρόουζ προσπαθεί να καταλάβει περισσότερο τον δεσμό της με την Λίζα και αυτό κρατάει σε ένα αρκετό μέρος του βιβλίου.Παρόλα αυτά απόλαυσα το βιβλίο και γενικότερα όλη την σειρά αυτή.  
Εάν θέλετε να σας στείλω στα αγγλικά (είτε σε word είτε σε pdf εσείς μου λέτε) το βιβλίο μπορείτε να γράψετε κάτω στα σχόλια το μειλ σας για να σας το στείλω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου